team building
Vino alături de echipa ta într-o experiență unică!
Buna comunicare este una din necesitățile – și capacitățile – esențiale pentru formarea spiritului de echipă și succesul activității comune. Diversele jocuri educative folosite pentru Team Building impun participanților să se exprime (și să asculte) în toate modurile: verbal și non-verbal.
Pentru a rezolva tema unui joc participanții sunt obligați să colaboreze. Asta presupune înțelegerea de către ceilalți a putințelor și neputințelor, a tăriilor și slăbiciunilor fiecărui participant. Orice plan pentru rezolvarea problemei pusă de joc trebuie adaptat la specificul și capacitatea echipei. În acest scop participanții sunt nevoiți să comunice între ei, să se implice în ceea ce se petrece și să lucreze împreună ca o echipă. Față de viața obișnuită din societate, unde e atâta dezbinare, neînțelegere, conflicte și competiție, aceste jocuri atrag participanții să stabilească legături, să pornească discuții, să interacționeze. În cursul discutării activității și descifrării experienței, jucătorii vor fi îndrumați să găsească asemănări cu situațiile din viața lor obișnuită.
Încrederea înseamnă să te bazezi pe caracterul ori puterea cuiva, ori pe adevărul susținut de cineva sau ceva. Numeroase instituții și obiceiuri ale societății învață tinerii și adulții să nu aibă încredere unul în altul: “ăla e periculos”, sau “e hot”, sau “ăștia au păduchi”, sau “n-ai voie să te joci cu el” șamd. Extremele strică: nu e bine nici să te încrezi orbește în cineva, căci poți deveni ușor victima unui escroc, nici să fii permanent suspicios, aceasta fiind tot un semn de boală.
Jocurile de încredere îndeamnă participanții la asociere și interacțiune, evidențiind realizarea succesului cu ajutorul cooperării. Pentru a fi în siguranță în cursul jocurilor de colaborare, elevii vor depinde unii de alții. Ca să reușească, participanții vor fi nevoiți să aibă încredere unul în altul. Pentru mulți jucători, această condiție poate fi greu de acceptat. Când ne încredem în altcineva, ne expunem pericolului de a avea dezamăgiri, de a fi răniți corporal sau emoțional. Unele jocuri impun ca jucătorii să devină salvatorii colegilor lor.